I det Gustafssonska hemmet på 70 talet serverades det en och annan Radiokaka. Jag tyckte det var gott och kändes lite speciellt när mamma gjorde dessa kakor som skulle gömmas undan i kylskåpet innan man fick smaka på den eftermiddagen på söndagarna.
Jag tror inte att jag smakat det sen mamma gjorde det och idag var jag bara tvungen att sno ihop en för att få veta svaret..."Är det lika gott nu som då??"
Så nu står den där i kylen och gonar till sej....gillar inte jag den spelar det inte så stor roll eftersom jag har tre chokladfantaster i familjen...
Här kommer receptet för er som vill prova.
Ingredienser: 10 portioner
2 ägg
3 dl florsocker
200 gr mörk blockchoklad
150 gr kokosfett
180 gr små barnkex eller fingerkex
1. Klä en avlång bakform med folie eller plastfilm.
2. Smält kokosfett och blockchoklad i en skål i mikron eller i en skål täckt med plastfilm som sätts över en kastrull med hett vatten.
3. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt, blanda i chokladsmeten.
4. Bred ett lager chokladsmet i botten på formen. Lägg ett lager kex ovanpå smeten. Varva sedan chokladsmet och kex tills det är slut. Sista lagret ska vara chokladsmet.
Ställ i kylskåp minst sex timmar, servera i 1,5 cm tjocka skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar