Leilas Cornflakes crisps
Ingredienser
100 g ljus mjölkchoklad
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
(bild lånad på recept.nu)
Enkla mintkyssar
Portioner: ca 50 st
Portioner: ca 50 st
1 äggvita
5 droppar pepparmint
3 1/2 dl florsocker
ca 50 g mörk choklad
1. Vispa äggvitan fast. Tillsätt pepparmint och rör om.
1. Vispa äggvitan fast. Tillsätt pepparmint och rör om.
2. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en smidig massa.
3. Fyll en spritspåse med massan. Spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper.
4. Låt dem torka i rumstemperatur gärna över natten.
5. Smält chokladen och häll den i en strut. Spritsa en droppe på varje mintkyss.Mintkyssarna ska bli lite mjuka i mitten
(Bild lånad från Chokladfabriken)
Snöbollar
Snöbollar är ett julgodis som med sin vita yta verkligen passar till julen.Ganska enkla att göra och väldigt goda.
0,5 dl vispgrädde
1,5 msk smör
200 g vit blockchoklad
6 msk kokosflingor
1 dl florsocker
Tillagning:
Koka upp grädden och ta sedan av den från plattan. Blanda i smöret och rör om tills att allt har smält. Smält chokladen försiktigt i micron och blanda sedan ner den i grädden under omröring. Blanda sist ner kokosen.
Kyl ner smeten i ca 15 minuter i kylskåpet och rulla sedan lagom stora kulor och rullas i florsocker. Kyl och förvara snöbollarna i kylskåp.
Koka upp grädden och ta sedan av den från plattan. Blanda i smöret och rör om tills att allt har smält. Smält chokladen försiktigt i micron och blanda sedan ner den i grädden under omröring. Blanda sist ner kokosen.
Kyl ner smeten i ca 15 minuter i kylskåpet och rulla sedan lagom stora kulor och rullas i florsocker. Kyl och förvara snöbollarna i kylskåp.
Tre lätta recept att gotta sig med!!
2 kommentarer:
Nu även om det är efter jul så har Maja och jag gjort Leilas cornflakes crisp de står nu i kylen o ska snart doppas i choklad
hur länge håller sig mintkyssarna?
Skicka en kommentar