torsdag 13 januari 2011
Thekakor
Thekakor med havregryn och vetekli är något som det är strykande åtgång på när de bakas här hemma. Barnen vill ha de varma med smör och lite sirap ringlad över...
Jag har försökt mej på att skriva ner ett recept men jag gör ju allt på en höft. Särskilt mängden vetemjöl har jag alltid i på ett ungefär och ser och känner på degen för bästa konsistens...så prova gärna på egen risk =)
Ibland har jag inget kli hemma och det går lika bra att utesluta det.
5 dl havregryn
1 liter varmt vatten
2 paket jäst
100 gram marg el. 1dl olja
1 dl socker
2 tsk salt
2 dl vetekli
ca 13 dl vetemjölspecial
Slå på det varma vattnet på havregrynen och låt stå i ca 30 min.
Rör ut jästen med lite av blandningen.
Smält smöret och slå på havregrynsblandningen. Värm på den så att det blir fingervarmt.
Blanda ner resterande ingredienser och nästan allt av vetemjölet.Knåda degen smidig. Låt jäsa i 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och dela den i 2 delar. Rulla ut till en längd och dela varje längd i 15 bitar. Baka ut bullar som du sedan plattar ut.
Låt jäsa i ca 20 min. Nagga och grädda i 10 min i 200 grader mitt i ugnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar