söndag 6 april 2014

Lilla Tova!

 Igår fick vi besked om att Tova kommer att flytta till oss i påsk, det vi har att invänta är vetrinärbesiktningen innan avhämtning, men valparna är friska och sunda och vi hoppas att allt går bra.

Det har varit en lång process och det känns bra. Vi har funderat på hund och funderat på olika raser och tillslut kunde vi enas om Dansk Svensk Gårdshund. I september tog vi  första kontakt med Anita och Clas på Bergakungens kennel i Nora.

Vi har hunnit tänka och fundera innan lilla Isa blev dräktig och det känns åtminstone som tanken på hund har hunnit växa in i familjen. Barnen som tidigare tjatat på hund, har tagit beslutet med ro. De har varit införstådda med att från dräktig hund till leverans klar valp kan vara en lång och några gånger en jobbig resa eftersom man aldrig kan garantera förloppet.
Jag tror deras uppväxt på landet med djuren har gett dem massor av livskunskap. Livet är ingen garanti och att man måste ta avsked av älskade vänner är otroligt trist men de har tagit det så naturligt.

Nu har vi då fått veta att denna lilla tingesten ska flytta in hos oss till påsk ok allt blev väldigt verkligt. Vi har tittat på alla valpbilderna innan och har egentligen inte fäst oss vid någon speciell eftersom alla utom lilla Tott var aktuella. Men sen när vi fick beskedet tog vi Tova till våra hjärtan.


 Idag blir hon och hennes kullsyskon 6 veckor och det närmar sig med stormsteg att hon flyttar hit.


Hon är den underbaraste lilla valp som vi kan tänka oss och håller tummarna för att allt är bra på veterinärbesiktningen.

Nu ska det fixas till det sista här hemma för att ta emot lilltjejen!

Tack till Anita och Clas som låter oss ta hand om en av de fina valparna!

Inga kommentarer: