söndag 28 oktober 2012

Kalljästa Frukostbröd

På helg frukosten har man tid att sitta lite längre njuta av lugnet. Då kan det va extra gott med nybakat bröd och det är enkelt att förbereda kvällen innan.

12 st
Ingredienser
50 g jäst
2 dl kall mjölk
1 ägg +
1 ägg att pensla med)
2 msk socker
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl +
1 dl vetemjöl till utbakningen
75 g margarin
Vallmofrö alt. sesamfrö

Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör ut.

Tillsätt ägg, socker, salt och 6 dl vetemjöl. Skiva ner margarinet. Blanda till en smidig deg.

Kavla ut degen direkt på mjölat bakbord (ca 1 dl mjöl) till 40×60 cm. Pensla med ett uppvispat ägg och vikt ihop så att det blir 6-8 lager. Ungefär som att rulla ihop en rulltårta.

Dela i 12 bitar och lägg på en plåt.
Pensla med ägg och strö över vallmofrö.

Jäs i kylskåp över natten.

Grädda bullarna i 10 minuter, 225 grader. Låt svalna utan bakduk.

Inga kommentarer: