tisdag 27 november 2012

Saffransskorpor med apelsin och pistage


100 g smör
1 g saffran
rivet skal av 2 apelsiner
2 ägg
5 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1½ tsk bakpulver
2 dl pistagemandel


Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Tvätta apelsinerna mycket noga, riv det yttersta av skalet och blanda det med äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


Inga kommentarer: